INSIDE PASSAGE, VANCOUVER ISLAND EN HUBBARD GLACIER

Naar het adembenemend mooie 
Alaska

kop.png
golf-goud.png
rClass-Regatta web.jpg
oceania-removebg-preview.png

U hebt al regelmatig gehoord of gelezen over een cruise naar Alaska. Het staat op uw verlanglijst... U kijkt op internet, maar wat een keuzes! U zoekt een reiservaring weg van de massa, op een kleinschalig schip, waar aandacht is voor uw persoonlijke cruisebeleving. Een reis waarin ook de vliegreis en excursies inbegrepen zijn. Waar u aan boord niet voor elke cappuccino of flesje mineraalwater hoeft betalen.  U vindt uw individuele vrijheid belangrijk, maar vindt het wel prettig om een Nederlands aanspreekpunt te hebben. Die de cruise en de excursies zelf begeleidt, het gebied en het schip op haar duimpje kent. En u wilt graag vertrouwd boeken, zeker na de wereldwijde pandemie.

Zo'n reis is er! Lees hieronder verder. 

 

aan dek2.JPG

De reis in het kort

Deze begeleide reis heeft alle hoogtepunten van Alaska in zich.
Na een dag in de leuke stad Vancouver varen we langs de uitgestrekte naaldbossen van de Inside Passage naar de mooiste bestemmingen van Alaska. In Sitka, Juneau, Ketchikan en Icy Strait Point kunt u de geschiedenis van zowel de goudkoortsperiode als van de oorspronkelijke bewoners ontdekken.

En dan de natuur… fjorden, besneeuwde bergtoppen en adembenemende gletsjers wachten op u. Met een beetje geluk spot u ‘wildlife’ als beren en walvissen.

Na een bezoek aan de stad Victoria op het mooie Vancouver Island eindigt deze reis in de stad Seattle.

 

25 mei 2022.png

Vaarschema van dag tot dag / Hutcategorieën en reissomen (Klik op de tabbladen en reisdagen)

Vaarschema van dag tot dag

24 mei 2022 Vancouver    +    (klik voor meer informatie)


Amsterdam-Vancouver
Rechtstreekse vliegreis met KLM van Amsterdam naar Vancouver.
Na aankomst transfer naar het hotel. De middag is ter vrije besteding.
U kunt even heerlijk uitrusten van de reis of een wandeling maken langs de haven.
25 mei 2022 Vancouver       +


Vancouver - Inscheping rond 13.00 uur, vertrek 18.00 uur
In de ochtend kunt u genieten van de stad tijdens een stadstour, waarin u de historische wijk Gastown, Stanley Park en Queen Elizabeth Park bezoekt. In de middag transfer naar de cruiseterminal. Inscheping aan boord van de Regatta. Aa het einde van de middag gaan we aan dek voor de ‘sail-away’.
26 mei 2022 Inside Passage    +


Inside Passage (dag op zee)
Het schip vaart vandaag door de Inside Passage, met zicht op groene eilandjes en oneindige naaldbossen. Het landschap zal u absoluut niet vervelen. Met een beetje geluk kunt u vandaag walvissen zien. Aan boord is overigens ook genoeg te doen, zo kunt u één van de lezingen over Alaska bezoeken.
27 mei 2022 Ketchikan, Alaska    +


Ketchikan (07.00-16.00 uur)
Het kleine, smalle stadje Ketchikan ligt in de zuidelijkste punt van de staat Alaska, ter hoogte van de Canadese provincie British Columbia. Ketchikan bestaat voornamelijk uit gekleurde houten huizen die op steigers in het water gebouwd zijn. Een bezienswaardigheid hier is het Totempalen-park, met de belangrijke geschiedenis van de ‘native’ bewoners. Een excursie naar dit park is inbegrepen.

28 mei 2022 Juneau, Alaska            +


Juneau, Alaska (11.00-21.00 uur) Dit is de hoofdstad van de staat Alaska, hoewel het (bij aankomst via het lange fjord) qua grootte meer op een provinciestadje lijkt. Een excursie per kabelbaan naar Mount Robson is inbegrepen: de kabelbaan brengt u naar één van de hoogste punten en het bezoekerscentrum, waarna we een wandeling maken en genieten van fantastische uitzichten. Eveneens bezienswaardig zijn de Mendenhall gletsjer en de nabij gelegen baai, een ideale plek om walvissen te spotten.
29 mei 2022 Hubbard Glacier +


Hubbard Glacier, Alaska (dag op zee) De gletsjers van Alaska zijn adembenemend en heel fotogeniek. Hubbard Glacier is één van de mooiste gletsjers, waar het schip heel dicht langs vaart. Natuurlijk prachtig als de zon schijnt, maar als het bewolkt is, variëren de kleuren net zo mooi!
30 mei 2022 Icy Strait Point (Hoonah)       +


Icy Strait Point, Hoonah, Alaska (08.00-18.00 uur) Hoonah betekent "waar de Noorderwind niet blaast" in de taal van de Tlingit Indianen, die hier het grootste deel van de plaatselijke bevolking vormen. De plaats ligt beschut tegen de kou uit het Noorden. Er is veel wildlife te vinden: beren, zeearenden, herten en bultrugwalvissen. Vlakbij ligt de Spasski rivier, met een uitgezet wandelpad om kennis te maken met de specifieke flora en fauna van deze vallei. Excursie naar deze vallei is inbegrepen.
31 mei 2022 Sitka     +


Sitka, Alaska (07.00-16.00 uur)
Hoewel nog steeds klein, is Sitka qua oppervlakte één van de grotere bestemmingen van Alaska. De naam Sitka is afgeleid van de woorden Shee At'Iká, wat in de inheemse taal 'Volk aan de buitenkant van het eiland' betekent. Aan het begin van de 19e eeuw was er een hevige strijd tussen de Russische militaire macht en de inheemse bevolking. Van beide zijn de invloeden te zien. Inbegrepen excursie: tour in en rondom het historische centrum van Sitka.
1 juni 2022 Dag op zee    +


Dag op zee
Een dag om heerlijk bij te komen van alle indrukken die u de laatste dagen hebt opgedaan. Uiteraard zijn er genoeg activiteiten te doen aan boord. Bovendien zijn er vele lounges of goede plekken aan dek om van de rust of goed boek te genieten.
2 juni 2022 Victoria, Vancouver Island        +


Victoria, Vancouver Island, Canada (13.00-23.00 uur)
Victoria is de hoofdstad van de provincie Brits-Columbia en ligt in het uiterste zuidoosten van Vancouver Island. De stad is vernoemd naar de Britse koningin Victoria. De stad heeft een rijke historie. Bekende historische gebouwen zijn de British Columbia Parliament Buildings en the Empress hotel. De stad staat verder bekend als de stad van de tuinen. Tjdens de inbegrepen excursies gaan we de beroemde thema-tuinen The Butchart Gardens bezoeken, met een ongelooflijke hoeveelheid bloeiende bloemen en planten
3 juni 2022 Seattle   +


Seattle, Washington State, Verenigde Staten
Vandaag komt uw mooie cruise tot een einde. Na het ontbijt vindt de ontscheping plaats. Seattle is een bezienswaardige stad, waarvan u vandaag nog kunt genieten tijdens een stadstour. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan Space Needle, de markante uitkijktoren vlakbij de haven. In de middag transfer naar de luchthaven voor de rechtstreekse vliegreis van Vancouver naar Amsterdam (met KLM).
4 juni 2022 Amsterdam       +


Aankomst in Amsterdam.
REISSOMMEN PER HUT- OF SUITE-CATEGORIE


Per persoon:

Vanaf € 4.299 in een binnenhut
Vanaf € 4.499 in een buitenhut met raam/beperkt uitzicht
Vanaf € 4.999 in een buitenhut met venster/vrij uitzicht
Vanaf € 5.999 in een hut met privé balkon
Vanaf € 6.299 in een Concierge Class-hut met privé balkon
WAT IS INCLUSIEF IN DEZE CRUISETOUR?


Inclusief in deze reis:

Vliegreis naar Vancouver/vanaf Seattle met KLM (non-stop) • 10-daagse cruise • Transfers, excursie en overnachting (o.b.v. logies) in Vancouver • Tijdens de cruise: alle maaltijden, alsmede gebruik van specialiteitenrestaurants • Aan boord: alle frisdranken en koffiespecialiteiten • WiFi aan boord • Transfer en excursie in Seattle • Luchthaven- en havenbelasting • Ervaren Nederlandstalige reisleiding

Nu extra inclusief:

• US$ 125 boordtegoed per persoon (bijvoorbeeld te besteden aan drankjes) • Vooruitbetaalde fooien • Excursie in Ketchikan: naar de totempalen • Excursie in Juneau: per kabelbaan naar Mount Robson, bezoekerscentrum en wandeling • Excursie in Sitka: tour in en rondom historisch Sitka • Excursie in Icy Strait Point: tour naar de Spasski rivier en vallei • Excursie in Victoria: bezoek aan The Butchart Gardens

Reissom

Wat is inbegrepen in deze reis      +


Inclusief:

Vliegreis naar Vancouver/vanaf Seattle met KLM (non-stop) • 10-daagse cruise • Transfers, excursie en overnachting (o.b.v. logies) in Vancouver • Tijdens de cruise: alle maaltijden, alsmede gebruik van specialiteitenrestaurants • Aan boord: alle frisdranken en koffiespecialiteiten • WiFi aan boord • Transfer en excursie in Seattle • Luchthaven- en havenbelasting • Ervaren Nederlandstalige reisleiding

Nu extra inclusief:

• US$ 125 boordtegoed per persoon • Vooruitbetaalde fooien • Excursie in Ketchikan: naar de totempalen • Excursie in Juneau: per kabelbaan naar Mount Robson, bezoekerscentrum en wandeling • Excursie in Sitka: tour in en rondom historisch Sitka • • Excursie in Icy Strait Point: tour naar de Spasski rivier en vallei, op zoek naar beren • Excursie in Victoria: bezoek aan Butchart Gardens
Reissom in een buitenhut /venster met vrij uitzicht  € 4.999 per persoon       +


Hut met venster (buitenhut), ongeveer 15 m2, ligging midscheeps.
Uw hut is voorzien van een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden (een voor Oceania exclusief ontwikkeld Ultra Tranquility Bed) en toiletartikelen van Bvlgari. Roomservice is 24 uur per dag beschikbaar. Uw hut is voorzien van een flat-screen televisie met DVD speler en uitgebreide mediatheek, WiFi, een schrijftafel, badjassen en slippers, een haardroger en kluisje. Alle hutten zijn rookvrij.
Reissom in een balkonhut /privé balkon € 5.999 per persoon      +


Hut met privé balkon, ongeveer 20 m2. Ligging voorzijde van het schip.
Uw hut is voorzien van een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden (een voor Oceania exclusief ontwikkeld Ultra Tranquility Bed) en toiletartikelen van Bvlgari. Roomservice is 24 uur per dag beschikbaar. Uw hut is voorzien van een flat-screen televisie met DVD speler en uitgebreide mediatheek, WiFi, een schrijftafel, badjassen en slippers, een haardroger en kluisje. Alle hutten zijn rookvrij. U beschikt over een privé balkon.
Reissom in een balkonhut Concierge Level/privé balkon vanaf € 6.299 per persoon  +


Hut met privé balkon (balkonhut met Concierge Level voordelen), ongeveer 20 m2, voor- of achterzijde van het schip.

Uw hut is voorzien van een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden (een voor Oceania exclusief ontwikkeld Ultra Tranquility Bed) en toiletartikelen van Bvlgari. Roomservice is 24 uur per dag beschikbaar, met uitgebreide menukeuzes van het restaurant. Uw hut is voorzien van een flat-screen televisie met DVD speler en uitgebreide mediatheek, WiFi, een schrijftafel, badjassen en slippers, een haardroger en kluisje. Alle hutten zijn rookvrij. U beschikt over een privé balkon. Wasserij-service (tot 3 waszakken per cruise). Fles Champagne in uw hut bij inscheping. Pritority inscheping en priority bij reserveringen specialiteitenrestaurants. Toegang tot het zonnedek bij de Canyon Ranch. Gebruik van iPad (op aanvraag). Kashmier dekens voor gebruik op het balkon.

Schoenpoetsservice en strijkservice. Gebruik van de Concierge lounge en assistentie.

Reissom in een binnenhut vanaf € 4.299 per persoon       +


Binnenhut/hut zonder raam, oppervlakte ongeveer 14,5 m2, ligging meestal midscheeps.
Uw hut is voorzien van een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden (een voor Oceania exclusief ontwikkeld Ultra Tranquility Bed) en toiletartikelen van Bvlgari. Roomservice is 24 uur per dag beschikbaar. Uw hut is voorzien van een flat-screen televisie met DVD speler en uitgebreide mediatheek, WiFi, een schrijftafel, badjassen en slippers, een haardroger en kluisje. Alle hutten zijn rookvrij.
Reissom in een buitenhut / beperkt uitzicht vanaf  € 4.499 per persoon       +


Hut met patrijspoort (buitenhut met beperkt uitzicht), oppervlakte ongeveer 14 m2, ligging voorzijde van het schip.
Uw hut is voorzien van een tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden (een voor Oceania exclusief ontwikkeld Ultra Tranquility Bed) en toiletartikelen van Bvlgari. Roomservice is 24 uur per dag beschikbaar. Uw hut is voorzien van een flat-screen televisie met DVD speler en uitgebreide mediatheek, WiFi, een schrijftafel, badjassen en slippers, een haardroger en kluisje. Alle hutten zijn rookvrij.

Optionele verlenging Rocky Mountaineer

Optioneel voorprogramma van 18 tot 24 mei 2022 met de spectaculaire Rocky Mountaineer + (klik hier)


Voorafgaand aan deze reis heeft u de mogelijkheid een fantastische ontdekkingsreis door de Canadese Rockies te maken. En dat met één van de meest luxe treinen ter wereld: de Rocky Mountaineer.

In de bovenste etage van een luxe treinwagon met een vrijwel geheel glazen dak, wordt u door de gastvrouwen en -heren met heerlijke drankjes en hapjes in de watten gelegd. De koks voorzien u van een heerlijk ontbijt en lunch. Op deze manier kunt u genieten van schitterende panorama’s die de Canades Rockies u te bieden hebben. De trein (waarin u twee volle dagen doobrengt) rijdt langs spectaculaire canyons en biedt u adembenemende vergezichten. Wordt er ‘wildlife’ gespot, dan wordt de snelheid van de trein meteen verminderd. De gastvrouwen en -heren voorzien u van veel informatie over de regio en zijn bovendien fantastische 'story-tellers'. Overnachten doet u niet aan boord van de trein, maar in goede hotels in authentieke plaatsjes als Kamloops, Jasper en bij Lake Louise. Ook ziet u tijdens dit 7-daags programma de immense Columbia Icefields, het felblauwe Lake Louise en het mooie Yoho National Park. Alles wordt uitstekend voor u georganiseerd. U hoeft zelfs niet om te kijken naar uw bagage. Uw koffer staat in het volgende hotel alweer in uw kamer.

Hieronder vindt u het reisschema van dit ‘once in a lifetime’ arrangement. U vliegt vanaf Amsterdam naar Calgary in plaats van naar Vancouver. Na dit arrangement sluit u in Vancouver aan bij de andere passagiers die ook aan boord van de Regatta gaan varen.
18 mei 2022 Calgary +


U vliegt naar Calgary (in plaats van naar Vancouver). Overnachting in Calgary.
19 mei 2022 Calgary-Banff  +


Vandaag hebt u een transfer van Calgary naar Banff, een prachtig (wintersport)plaatsje in de Rockies. De middag vrije tijd om de leuke straatjes van dit stadje of het berglandschap rondom Banff te verkennen. Overnachting in Banff.
20 mei 2022 Banff-Lake Louise    +


Vandaag bezoekt u het mooie Yoho National Park en brengt u een bezoek aan Emerald Lake en Kicking Horse River. Ook kunt u bovenop de Spiral Tunnels 'keertunnels' kijken. De locomotief rijdt in deze tunnels beide keren onder zijn achterste wagons door of eroverheen om het hoogteverschil te kunnen overbruggen. Vervolgens gaat de excursie verder naar het prachtige Lake Louise, waar u zult overnachten.
21 mei 2022 Lake Louise - Columbia Icefields - Jasper    +


Vandaag wordt een bezoek aan Bow Lake gebracht en vervolgens aan een fantastisch natuurfenomeen: de Columbia Icefields. Hier gaat u aan boord van de Ice Explorer om één van de grootste ijsvlaktes ten zuiden van de Poolcirkel, de Athabasca-gletsjer, te ontdekken. Boven de gletsjers is een glazen brug gebouwd, de Glacier Skywalk, waar u eveneens toegang toe krijgt. Hier ervaart u de weidsheid van de gletsjers, watervallen en de Sunwapta-vallei. Na de inbegrepen lunch gaat de tocht verder en arriveert u in Jasper, waar u zult overnachten.
22 mei 2022 Jasper - Kamloops   +


Per bus wordt u naar het station gebracht, waar het team van Rocky Mountaineer klaarstaat om u te verwelkomen. U heeft alle tijd om aan boord te gaan en uw plaatsen in te nemen, terwijl de eerste drankjes al worden rondgebracht. Vervolgens zet de trein zich in beweging voor het eerste gedeelte van deze schitterende treinreis. De treinreis biedt vandaag veel spektakel, want de Cariboo Mountains, Mount Robson (met zijn duizelingwekkende hoogte van 4000 meter), Pyramid Falls, Yellow head Pass en North Thompson River staan op het programma. Aan het einde van de dag komt de trein aan in Kamloops. Per bus wordt u naar uw hotel gebracht, waar de koffers al in uw kamer staan.
23 mei 2022 Kamloops - Vancouver 2022     +


Opnieuw een dag in de Rocky Mountaineer. De canyons, rivieren en watervallen van Cascade Mountains, Hell’s Gate en Fraser Canyon zijn panoramische hoogtepunten van deze dag. Aan het einde van de dag komt de trein aan in Vancouver, maar niet nadat u afscheid hebt genomen van het team van gastvrouwen en -heren van de Rocky Mountaineer. Overnachting in Vancouver.
24 mei 2022 Vancouver    +


Deze dag kunt u vrij besteden in Vancouver. U heeft gelegenheid om de Vancouver Lookout-tower te bezoeken. De tickets hiervoor zijn inbegrepen. Aan het einde van de middag arriveren de andere gasten vanuit Amsterdam en begint de cruisetour zoals beschreven.
REISSOM VAN DIT ROCKY MOUNTAINEER ARRANGEMENT


Reissom van dit voorprogramma:

€ 3.099 per persoon (bij tweepersoonsbezetting)

Inbegrepen:

- Goldleaf-seat boven in de treinwagon gedurende de 2-daagse treinreis - Ontbijt en uitgebreide meergangen-lunch in de trein op beide treindagen - Koffie, thee, frisdranken, ruime selectie alcoholische dranken in de trein - Lunch tijdens de excursie op Columbia Icefield - 6 Hotelovernachtingen op basis van logies - Alle transfers volgens programma en bovengenoemde excursies - Tickets voor de Lookout-tower in Vancouver U vliegt (rechtstreeks per KLM) van Amsterdam naar Calgary (in plaats van de heenvlucht naar Vancouver volgens het arrangement).

Regatta van Oceania Cruises
Van 24 mei t/m 4  juni 2022


Gletsjers, Inside Passage en met bezoek aan o.a. Vancouver, Vancouver Island en Hubbard Glacier.
 

Clara Gruben:
‘Alaska is een schitterend vaargebied wat steeds weer blijft boeien en bekoren. Veel plaatsen zijn over de weg moeilijk bereikbaar, wat een cruise extra aantrekkelijk maakt. Imposante fjorden, stadjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan en een interessante geschiedenis maken Alaska tot een adembenemende ‘must-see’ bestemming. In mei zijn de bergtoppen nog besneeuwd en ontwaakt de natuur. Als u Alaska wilt zien aan boord van een niet te groot cruiseschip, maar juist ‘weg van de massa’, dan is de Regatta van Oceania Cruises de perfecte keuze voor u.  Aan boord van Oceania geniet u van heerlijke culinaire verrassingen en van persoonlijke aandacht door een uiterst attente bemanning. Dat wilt u toch ook?’ 

alaska blog.png