top of page

DENALI NATIONAL PARK, GLETSJERS, FJORDEN, INSIDE PASSAGE

Naar het adembenemend mooie 
Alaska

kop.png
golf-goud.png
OO06-05609 zr.jpg
kisspng-holland-america-line-cruise-ship-carnival-cruise-l-agave-logo-5b4745b196a6d9.76890
Once in a lifetime: Alaska
 

U hebt zich misschien al eens georiënteerd op internet, maar wat een keuzes zijn er als het gaat over het prachtige Alaska: route, reisperiode, alleen een cruise of juist ook die combinatie met een landprogramma… Het is een uithoek van de wereld, dus u wilt er zeker van zijn dat u een juiste en complete keuze maakt. Dat vraagt om een goed advies, waarin al deze facetten aan bod komen. Van iemand, die het schip en gebied als geen ander kent. Een cruisespecialist die tijd en aandacht voor uw wensen heeft. Bij Clara’s Choice bent u aan het juiste adres!
 

alaska clara.png

De reis in het kort

Deze begeleide reis heeft alle hoogtepunten van Alaska in zich. De reis begint in het ‘hoge Noorden’ met het natuurgebied rondom Anchorage en een verblijf in de mooiste lodge in Denali National Park. In deze unieke na tuur kunt u goed ‘wildlife’ spotten. Vanuit de panoramische trein met glazen koepeldak geniet u van schitterende
vergezichten op valleien en bergtoppen. Daarna reist u zuidwaarts en gaat u aan boord van de Nieuw Amsterdam. Prachtige fjorden en adembenemende gletsjers, waar het schip heel dicht langs vaart, wachten op u. Met een beetje geluk spot u walvissen. U bezoekt stadjes daterend uit de goudkoortsperiode en via de Inside Passage
arriveert u in Vancouver. Wilt u nog een paar dagen in deze stad verblijven of een reis door de Canadese Rockies maken? Clara’s Choice regelt het voor u.

kaartjes.jpg

15 AUGUSTUS 2023 AMSTERDAM-ANCHORAGE

Vliegreis naar Anchorage (met overstap). Na aankomst transfer naar uw hotel.

16 AUGUSTUS 2023 KENAI

Eerste kennismaking met Alaska. Geniet van het prachtige Kenai National Park!  Overnachting in Anchorage.
 

Naar het prachtige Alaska!

Denali National park, de panoramische trein, geletsjers, fjorden, Inside Passage en Vancouver.

 

Alaska-cruisexpert
Clara Gruben:

‘‘Als ik gasten vraag wat er op hun cruise-wenslijst staat, hoor ik vaak: Alaska. En dat begrijp ik, want Alaska is een schitterend vaargebied wat niet snel verveelt. Veel plaatsen zijn over de weg moeilijk bereikbaar, wat een cruise extra aantrekkelijk maakt. Imposante fjorden en stadjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan maken Alaska tot een adembenemende bestemming. Een bijzonder natuurfenomeen is de zalmtrek in augustus. En waar de zalm is, daar zijn meestal ook de beren... De combinatie tussen Denali National Park en een Alaska-cruise blijft geweldig. Deze reis begeleid ik dan ook weer met veel plezier. Onderweg adviseer ik over de excursies, geef tips en begeleid ik ook een aantal wandelingen. Alles met behoud van uw individuele vrijheid. Gaat u mee?’

17 AUGUSTUS 2023 ANCHORAGE-DENALI NATIONAL PARK
Een schitterende bustocht met prachtige panoramische vergezichten brengt u naar Denali National Park. Onderweg diverse fotostops en een lunch (inbegrepen). In de middag arriveert u in de sfeervolle Mc Kinley Lodge, waar u 3 nachten zult verblijven.

18 AUGUSTUS 2023 DENALI NATIONAL PARK
Tijdens de Tundra Wilderness tour maakt u kennis met de adembenemende en uitgestrekte natuur van Denali. Hier is een goede kans op het zien van elanden en beren.

19 AUGUSTUS 2023 DENALI NATIONAL PARK
Begeleide wandeling rondom Horse Shoe Lake, waar we mogelijk bevers zullen spotten.

20 AUGUSTUS 2023 PANORAMISCHE TREIN  NAAR WHITTIER
Een hoogtepunt van deze reis, de panoramische trein die u in 8 uur tijd van Denali naar Whittier brengt. Onderweg wederom schitterende panorama’s van dit geweldige natuurgebied. In Whittier ligt de Nieuw Amsterdam gereed. Inscheping, de cruise gaat beginnen!

21 AUGUSTUS 2023  ZEEDAG EN HUBBARD GLACIER
Vandaag is een zeedag en kunt u de Nieuw Amsterdam verkennen. In de middag vaart het schip langs Hubbard Glacier. Zorg dat u op tijd op uw balkon of aan dek bent om dit natuurfenomeen te aanschouwen.

22 AUGUSTUS 2023  GLACIER BAY
De Nieuw Amsterdam vaart al vroeg Glacier Bay binnen. Een ranger van Glacier Bay National Park is aan boord om (aan dek en via de luidsprekers in de lounges) te vertellen over de gletsjers, de flora en fauna in dit unieke gebied. Hier komt het schip heel dicht bij de gletsjer en hebt u gelegenheid de prachtigste foto’s te maken.

23 AUGUSTUS 2023 SKAGWAY, ALASKA 07.00-21.00 UUR
Dit stadje ligt aan het einde van het langste en diepste glaciale fjord van Alaska. Het werd gebouwd tijdens de goudkoortsperiode, in 1897. Ook nu kan het zo nog figureren in een film. Leuke houten huizen en winkels met kenmerkende geveltjes. Hier verkent u per trein de White Pass & Yukon Route. De locomotief en historische wagons maken een spectaculaire reis door de bergen. Deze excursie is inbegrepen.

24 AUGUSTUS 2023 JUNEAU, ALASKA 08.00-18.00 UUR
Dit is officieel de hoofdstad van Alaska, maar bij aankomst door het lange fjord lijkt het qua grootte niet meer dan een provinciestadje. Het historische centrum ligt tegen Mount Juneau en Mount Roberts, waar een begeleide wandeling op het programma staat. 

25 AUGUSTUS 2023 KETCHIKAN, ALASKA 11.00-19.00 UUR
Het kleine, smalle stadje Ketchikan ligt in de zuidelijkste punt van de staat Alaska, ter hoogte van de Canadese provincie British Columbia. Het historische Creek Street bestaat uit gekleurde houten huizen op steigers in het water. U kunt een excursie boeken of op eigen gelegenheid het stadje bezoeken, een uitstekende gelegenheid om uw Alaska-souvenirs te kopen.

26 AUGUSTUS 2023  INSIDE PASSAGE
Het schip vaart vandaag door de Inside Passage, langs diverse eilanden en oneindige naaldbossen. Het landschap zal u absoluut niet vervelen. Met een beetje geluk zijn er walvissen of orka’s in de baai.

27 AUGUSTUS 2023 VANCOUVER
In de ochtend is de skyline van Vancouver te zien en de ontscheping is na het ontbijt. Tijdens een stadstour kunt u genieten van deze mooie stad: u maakt kennis met Stanley Park, Queen Elizabeth Park en de historische wijk Gastown. In de middag transfer naar de luchthaven voor de vliegreis naar Amsterdam (aankomst 28 augustus 2023).Reissom


Per persoon in een 2-persoonshut
Binnenhut vanaf € 4.899 p.p.
Buitenhut (met venster) vanaf € 5.199 p.p.
Balkonhut (met volledig vrij uitzicht) vanaf € 5.599 p.p.

Per persoon in een 1-persoonshut
Binnenhut vanaf € 6.199 p.p.
Buitenhut (met venster) vanaf € 6.599 p.p.
Balkonhut (met volledig vrij uitzicht) vanaf € 7.199 p.p.

Er zijn meerdere hutcategorieën, elk met een specifieke ligging. De beschikbaarheid wisselt en prijzen kunnen wijzigen. Ik verzorg daarom altijd een vrijblijvende optie met bijbehorende prijs voor u. Meerprijs voor vliegen in Business Class, Premium Comfort of Economy Comfort op aanvraag.

Inclusief:
• Vliegreis Amsterdam-Anchorage en Vancouver-Amsterdam inclusief bagage (23 kg) • Tweedaags verblijf (o.b.v. logies ) in en rondom Anchorage met bezoek aan Kenai National Park • Busreis naar Denali National Park incl. lunch • Drie
overnachtingen in McKinley Resort in Denali National Park (o.b.v. logies) • Excursie Tundra Wilderness Tour • Panoramische treinreis Denali-Whittier • 8-daagse cruise inclusief alle maaltijden • Stadstour in Vancouver • Alle transfers • Vooruitbetaalde fooien • Ervaren Nederlandse reisleiding door Clara Gruben

Nu extra inclusief:
• Excursie White Pass & Yukon Route per historische trein
• Begeleide wandelingen in Denali en Juneau

Extra bij te boeken Have it All pakket
• Signature drankenpakket (15 drankjes per persoon per dag met een waarde tot US$ 11 per drankje (wijn, bier, cocktails, koffiespecialiteiten en frisdranken) • wifi • diner in het specialiteitenrestaurant Pinnacle Grill of Tamarind • excursietegoed van US$ 100 p.p Prijs van dit extra-pakket: € 315 per persoon
 

bottom of page