top of page

Naar het adembenemend mooie Alaska

Denali National Park - Gletsjers - Fjorden - Inside Passage

Alaska-cruisexpert Clara Gruben:


‘‘Als ik gasten vraag wat er op hun cruise-wenslijst staat, hoor ik vaak: Alaska. En dat begrijp ik, want Alaska is een schitterend vaargebied wat niet snel verveelt. Veel plaatsen zijn over de weg moeilijk bereikbaar, wat een cruise extra aantrekkelijk maakt. Imposante fjorden, prachtige bergen en stadjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan maken Alaska tot een adembenemende bestemming.

Logo Clara's Choice

Once in a lifetime: Alaska!

U hebt zich misschien al eens georiënteerd op internet, maar wat een keuzes zijn er als het gaat over het prachtige Alaska: route, reisperiode, alleen een cruise of juist ook die combinatie met een landprogramma… Het is een uithoek van de wereld, dus u wilt er zeker van zijn dat u een juiste en complete keuze maakt.

 

Dat vraagt om een goed advies, waarin al deze facetten aan bod komen. Van iemand, die het schip en gebied als geen ander kent. Een cruisespecialist die tijd en aandacht voor uw wensen heeft.

 

Bij Clara’s Choice bent u aan het juiste adres!

Clara Gruben in Alaska

Reisperiode

Vaak krijg ik de vraag welke reisperiode het beste is voor een cruise naar Alaska. De schepen varen van mei tot en met september.

In de meimaand komt de mooie natuur tot bloei, terwijl de sneeuwtoppen nog besneeuwd zijn.


Vaak is het helder weer en zodra de zon erbij komt, is het aangenaam voorjaarsachtig. De beren komen uit hun winterslaap en hebben honger, ze laten zich vaak zien. Ook juni is een prachtige maand, waarin de temperaturen al wat hoger liggen. 

In juli en augustus is het hoogseizoen en ook drukker voor wat betreft het aantal cruiseschepen en toeristen, die deze regio bezoeken. 

Een bijzonder natuurfenomeen is de zalmtrek in augustus. Zalmen gaan aan het einde van hun leven terug naar de plek waar ze geboren zijn, om daar te sterven. Je kunt het zien in de beken en rivieren. Uiteraard is er ook veel jonge zalm en laten beren daar nou van houden... Ze eten hun buikje rond voor de lange winterslaap die komen gaat. 

In september wordt het frisser, rustiger en kan zomaar sneeuw vallen. Het seizoen loopt ten einde.

Voor iedereen is er een seizoen wat past. Ik adviseer u uiteraard graag! 

Rederijen

Logo Holland America Lines

Eén van de rederijen die het langste in Alaska vaart is de Holland America Line. Deze rederij vaart al decennia lang in dit mooie vaargebied en heeft toestemming om vlabij de Margerie gletsjer in Glacier Bay te komen. Een adembenemend gezicht, zeker als er een ijsschots afkalft. Maar er zijn vele andere rederijen die dit vaargebied aandoen.

Wilt u liever aan boord van een wat kleiner schip, dan zijn Oceania Cruises en Silversea goede keuzes, maar niet de enige cruises. Ook expeditie-cruises, zoals van Seabourn, behoren tot de mogelijkheden, geheel afhankelijk van uw wensen en criteria.

Ik adviseer u graag!

Begeleide cruisetour in 2025

Ervaar Alaska op z'n best met mijn begeleide cruise in mei 2025. Alle hoogtepunten van Alaska zijn verpakt in deze complete reis, inclusief excursies en een verlenging in Denali en de Kenai Fjords.

Spot orka's, bultruggen, papegaaiduikers en beren tijdens een bezoek aan de indrukwekkende Kenai Fjords. Geniet van 'wildlife' spotten en adembenemende uitzichten in Denali National Park, inclusief een panoramische treinreis met een glazen koepeldak.

Historische stadjes uit de goudkoortsperiode, gletsjers, de Inside Passage - alles is inbegrepen in deze onvergetelijke cruise.

 

Startend in Vancouver, kunt u desgewenst eerder arriveren om de stad te verkennen.

Mis deze kans niet!

Meldt u nu per e-mail aan en blijf op de hoogte van de begeleide groepsreizen en eerstvolgende informatiemiddagen. 

 

Het programma wordt binnenkort gepubliceerd. Slechts 25 gasten kunnen deelnemen, dus wees er snel bij voor deze exclusieve reis naar Alaska!

Clara Gruben in Alaska

Informatiemiddag

Regelmatig organiseer ik een Alaska-informatiedag in het midden van het land. Tijdens een presentatie vertel ik u alles over dit mooie vaargebied, er is ruimte voor advies en vragen.

Volgende

informatiemiddag

Zaterdag 9 november 2024

bottom of page