top of page
Wine glass

Culinaire wijncruise 2026

Vanuit Rome naar het oude Olympia in Griekenland, het verassende Albanië, Malta en de Siciliaanse kust. 

Schip: M/S Sapphire Princess van Princess Cruises

Kaart Culinaire Wijn Cruise

Tijdens onze bezoeken aan het oude Olympia in Griekenland, het nieuwe en verrassende Albanië en de Italiaanse en Siciliaanse kust zullen de  privé excursies in het teken van wijn en culinair genieten staan.

Datum: van 11 t/m 19 april 2026, 9 dagen

M/S Sapphire Princess

Een bestemming op zichzelf.

De Sapphire Princess is niet zomaar een cruiseschip, maar een drijvend resort vol elegantie en ontspanning. Marmeren accenten, warme houttinten en stijlvolle lounges zorgen voor een sfeer van tijdloze luxe.

​

Aan boord voelt elke hut als een persoonlijke oase. Zachte kleuren, luxe beddengoed en doordachte details maken elk verblijf comfortabel. Wie kiest voor een balkonhut, geniet in alle privacy van het uitzicht, desgewenst met een drankje in de hand.

​

Aan dek nodigen serene plekken als The Sanctuary en de Lotus Spa uit tot rust en verwennerij. Overdag wacht het zwembad en zonneterras, ’s avonds de magie van Movies under the Stars.

​

Ook culinair is het schip een belevenis. Van verfijnde diners in de hoofdrestaurants tot specialiteiten zoals malse steaks in Sterling Steakhouse of verse pasta’s bij Sabatini’s, elke maaltijd vertelt haar eigen verhaal van smaak en stijl.

Reisroute & programma

11 april, vertrek naar Rome

In de ochtend verzamelen we op de luchthaven Schiphol voor de vliegreis met KLM om 09.35 uur. Om 11.45 uur zijn we al op de luchthaven van Rome, waar de bus op ons staat de wachten om ons naar het centrum van deze eeuwenoude stad te brengen. Deze dag zal een kennismaking zijn van al het culinaire wat Rome te bieden heeft. Misschien denkt u als eerste aan pasta, maar Rome biedt veel meer dan dat: er zijn vele lokale vleessoorten en kazen te proeven tijdens onze ludieke tour. Laat in de middag arriveren we bij ons hotel, waar we zullen overnachten en uiteraard ook zullen genieten van een lokaal diner.

12 april 2026, Rome-Civitavecchia, vertrek uit de haven 21.00 uur.

Na een heerlijk ontbijt is het tijd om os te begeven naar ons cruiseschip de Sapphire Princess. Het schip ligt in de haven van Civitavecchia, op ruim een uur afstand van Rome, want Rome zelf ligt niet aan zee. Bij aankomst in het havenstadje Civitavecchia rijden we langs het fort en zien ons schip dan al liggen. Na de formaliteiten rond de incheck, gaan we aan boord en kunnen we genieten van het ‘welcome aboard’ buffet en acclimatiseren aan boord. Gedurende de week zullen we dineren in de verschillende restaurants van dit schip.

MS Sapphire Princess

13 april 2026, dag op zee

Een heerlijke dag op zee, de ervaring leert dat u zich geen moment hoeft te vervelen. Het theater en vele lounges bieden een keur aan entertainment en activiteiten, overigens alleen als u daar zin in heeft. Natuurlijk geniet u van heerlijke maaltijden, maar ook activiteiten als lezingen en wijnproverijen staan op het programma. Vandaag zal Tjeerd in elk geval een introductie geven over het wijnproeven en de bestemmingen die ons de komende dagen te wachten staan.

14 april 2026 Sarande, Albanië, 07.00-16.00 uur

In de vroege ochtend liggen we voor anker in Sarande, een historische stad aan de kust van Albanië. Met kleine tenderbootjes gaan we aan wal, waar onze bus klaar staat. Albanië is een relatief nieuwe cruisebestemming en ook op culinair niveau valt er veel te ontdekken. Eerst gaan we naar het schitterende Butrint National Park om kennis te maken met de overweldigende natuurschoon hier. Vervolgens brengen we een bezoek aan een lokale wijnproducent. Natuurlijk moet er ook geproefd worden en niet alleen wijn! In de middag zijn we terug in Sarande om weer aan boord te gaan van de Sapphire Princess.

15 april 2026 Katakolon, Olympia 07.00-16.00 uur

Vandaag liggen we in het sfeervolle havenplaatsje Katakolon, de poort naar het oude Olympia. Deze ruïnes met de geschiedenis van de Olympische spelen in de klassieke oudheid zijn tegenwoordig Unesco werelderfgoed en hier kunnen we tijdens ons reis natuurlijk niet aan voorbijgaan. Maar we gaan ook de wijnen en specialiteiten van deze regio ontdekken bij het befaamde wijnhuis Mercouri. Oorspronkelijk produceerde dit bedrijf druiven en rozijnen, om eind van de 19e eeuw over te gaan op wijnproductie door de Italiaanse druif Refosco naar dit gebied te halen. Met oog voor het milieu en techniek maakt men hier wijnen die inmiddels internationale faam hebben. 

16 april 2026, Valetta Malta, 12.00-21.00 uur

Valletta, de hoofdstad van Malta en UNESCO-werelderfgoed sinds 1980, vormt een mix van mediterrane architectuur, cultuur en gastronomie. Binnen de versterkte stadswallen van de 16e eeuw ligt het centrum met bezienswaardige straten en gebouwen, soms waan je je in Italië, dan weer in Marokko.

 

Uiteraard zal onze kennismaking culinaire elementen bevatten. Wat we hier in geval moeten proeven is de ovenwarme pastizzi — bladerdeeggebakjes gevuld met ricotta of erwtenpuree, een nationaal symbool van de Maltese keuken. Maar ook de vispasteitjes en runderrolletjes worden alom geroemd. De wijnen, van zowel internationale als lokale druivensoorten, hebben een Mediterraan karakter. Eén van de kleinste wijn-producerende landen is een ontdekking waard!

17 april 2026, Catania/Sicilië, 07.00 tot 16.00 uur

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee. Bij aankomst in Catania kunnen we, bij helder weer, de vulkaan Etna zien liggen en in deze tijd van het jaar is het mogelijk dat de top nog besneeuwd is. Een onmiskenbaar herkenningspunt. Deze actieve vulkaan, met haar rijke minerale ondergrond van basalt en lava-as, vormt de voedingsbodem voor druiven met uitzonderlijke complexiteit en finesse.

​

Op de noordflank van de Etna vinden we de in terrassen aangelegde wijngaarden tot op hoogtes van 750 meter. De wijnen hebben een subtiele rokerige mineraliteit - een direct gevolg van de vulkanische terroir. Vanuit Catania brengen wij een bezoek aan Het wijnhuis Camporè, pas in 2016 opgericht door de zussen Madaudo. Zij streven een combinatie na van traditie en moderne wijnbouw. De wijnkelder is gebouwd van duurzame materialen en met respect voor biodiversiteit. Dit wijnhuis is een sterke vertegenwoordiger van wat de Etna-regio zo bijzonder maakt: hoog gelegen wijngaarden op vulkanische bodem, lokale druivenrassen, en een duidelijke invloed van de terroir.

18 april 2026, Napels, 07.00 tot 18.00 uur

We gaan weer vroeg op pad, want een ‘topper’ staat op ons programma: het wijnhuis Mastroberardino in Altripalda. Hier hebben 10 generaties ‘druivenfluisteraars’ erfgoed en traditie omarmd en trends buiten de deur gehouden. Men werkt nog altijd met Campania’s inheemse druiven zoals Fiano, Greco en de tijdloze Aglianico. Terwijl anderen nieuwe druivenrassen plantten, kozen de Mastroberardino’s onveranderd voor de authentieke rassen.

 

De reden dat we vandaag de dag nog Taurasi drinken is het werk van Antonio Mastroberardino, bekend door zijn bijnaam ‘wijnarcheoloog.’ Fast forward naar nu: ook de huidige generatie in de persoon van Piero Mastroberardino combineert traditie en innovatie. Kortom: ze maken niet zomaar wijn, ze bottelen eeuwen geschiedenis.

19 april 2026, Civitavecchia, aankomst 07.00 uur

In de ochtend legt de Sapphire Princess weer aan in de haven van Civitavecchia, ten noordwesten van de stad Rome. We maken een mooie bustocht naar het platteland ten zuidwesten van Rome. Eeuwen geleden was dit gebied aangesloten op het ingenieuze netwerk van aquaducten dat schoon water van bronnen naar de stad bracht. 

 

Vandaag brengen we een bezoek aan het wijnhuis Fontana Candida. In tegenstelling tot het wijnhuis Mastroberardino, staat dit wijnhuis juist open voor trends, overigens niet zonder de traditie uit het oog te verliezen. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis in het promoten van Frascati als een belangrijk wijnerfgoed uit de regio.

 

De wijnen van Fontana Candida staan bekend om hun frisheid, persoonlijkheid en de uitstekende kwaliteit van de druiven. De wijngaarden liggen rondom een oude villa, waarvan gezegd wordt dat het ooit van de poëet Horace zou zijn geweest. Na een heerlijke Italiaanse lunch vergezeld van mooie wijnen, is het tijd om naar de luchthaven van Rome te gaan voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Deze cruise wordt begeleid door:

Cruise-specialist Clara Gruben

Clara is al bijna 30 jaar cruise-specialist en sinds 2019 met haar eigen Clara’s Choice. Ze doet niets liever dan gasten adviseren aangaande hun cruisewensen en alles vóór en tijdens de cruise tot in de puntjes te organiseren. Regelmatig begeleidt zij kleinschalige groepsreizen over de hele wereld.

Tjeerd Dijkstra Vinoloog
Clara Gruben van Clara's Choice

Vinoloog en wijnspecialist Tjeerd Dijkstra

​

Tjeerd had al vroeg interesse in wijn en alles wat met de productie daarvan te maken heeft. Hij specialiseerde zich na het slijtersvakdiploma in wijn en is nu ruim 30 jaar vinoloog en sommelier. Gastheerschap en het geven van wijncursussen zijn hem op het lijf geschreven.

Clara en Tjeerd organiseerden eerder diverse wijnreizen in Frankrijk, Italië, Griekenland en Spanje.

Hutaccommodatie
M/S Sapphire Princess

Alle hutten zijn voorzien van een kingsizebed of twee aparte bedden (naar voorkeur) en een klein zitgedeelte met schrijftafel en stoel. Privé badkamer met toilet. Er is voldoende bergruimte in de lades en kasten. Een kluisje is in elke hut aanwezig. 

Eventuele andere hutcategorieën zijn op aanvraag.

Prijzen

Reissommen per persoon

in een 2-persoonshut

Binnenhut (geen raam)
Buitenhut (raam) 
Balkonhut

€ 3.790 per persoon  

€ 4.390 per persoon
€ 4.690 per persoon

Toeslag bij alleengebruik van hut

€   879
€   925
€ 1.299

Extra bij te boeken* (facultatief):
Plus pakket met drankjes, wifi en de vooruitbetaalde fooien voor het personeel: € 398 per persoon.

Inclusief:

​

  • Vliegreis Amsterdam-Rome v.v., inclusief 23 kg ruimbagage

  • Transfers naar Rome centrum en Civitavecchia

  • Lunch en culinaire excursie in Rome

  • Diner, overnachting en ontbijt in Rome

  • Verblijf in de geboekte hut- of suite op basis van volpension

  • Dineren in één van de restaurants, twee maal dineren in een specialiteitenrestaurant

  • Excursie naar wijngoed Mercouri bij Katakolon in combinatie met bezoek Olympia

  • Excursie in Sarande, Albanië

  • Excursie naar Camporè op de heuvels van de Etna (Catania)

  • Excursie naar Maestroberardino (Napels)

  • Excursie culinaire kennismaking met Malta (Valetta)

  • Excursie naar Fontana Candida nabij Rome en aansluitend transfer naar de luchthaven

  • Reisbegeleiding van cruise-specialist Clara Gruben en vinoloog Tjeerd Dijkstra

*Het Plus pakket houdt in (facultatief bij te boeken):

 

  • ​Een ruime selectie aan wijnen, internationale biersoorten, cocktails en champagne in alle bars, lounges en restaurants aan boord

  • Wifi aan boord

  • De fooien voor de voltallige bemanning aan boord​

De excursies zijn afwisselend een volle dag of een ruime halve dag. Lunch is afwisselend bij de wijndomeinen of aan boord.

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.


Clara’s Choice berekent geen reserveringskosten.

​

De verplichte kosten zijn de bijdrage aan het Calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking en de bijdrage aan het SGR Stichting Garantiefonds Reisgelden van € 5,00 per persoon.

Interesse in deze prachtige cruise?

Neem contact op via email of whatsapp.

CONTACT

+31 6 27109448 (ook voor Whatsapp) 

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
Logo Clara's Choice

Ontdek moeiteloos cruiseplezier met Clara's Choice, uw persoonlijke Cruise Agent. Clara Gruben weet de beste rederijen en heeft expertise in het regelen van cruises tot in de puntjes. Vertrouw op mijn persoonlijke cruise ervaring voor een zorgeloze en onvergetelijke cruise-vakantie.

Clara’s Choice/Clara Gruben is zelfstandig cruise-specialist en aangesloten bij United Travel ; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471 en SGR 3642). U boekt bij en betaalt aan United Travel (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 59901152).

bottom of page