top of page
OC-O-Riviera-Kusadasi- Turkey-Sunset-Sail Away-1_2024-04-10_11-59-09.jpg

Culinaire wijncruise 2024

Schip: Riviera van Oceania Cruises, bekend om de ‘Finest Cuisine @ Sea’
Landkaart wijncruise

Van Piëmonte langs schilderachtige wijnstreken naar het Cava-gebied, met privé-excursies.

Datum: van 3 tot 11 september 2024, 9 dagen

 

logo Clara's Choice

Rivièra – Oceania Cruises:
De kunst van het reizen

Stap aan boord van Oceania Cruises en laat u betoveren door de ongeëvenaarde grandeur van de Riviera. Met een allure die de verbeelding prikkelt, wordt u omringd door perfecte gastronomie en attente aandacht van de bemanning. Met haar verfijnde ontwerp en tijdloze charme biedt de Riviera modern comfort met traditionele klasse.

OC-O-Riviera- Pool Deck-Night-1_2024-04-10_11-59-34.jpg

Op het Pooldeck zijn een zwembad en twee whirlpools aanwezig. Het dek is ruim en voorzien van comfortabele dekstoelen en ligbedden rondom.

 

Een verdieping hoger kunt u sporten op het Sports Deck met een geweldig uitzicht of genieten van de weldadige Aquamar Spa.

De restaurants en lounges zijn elegant van stijl en bieden een enorme verscheidenheid. Het Terrace Café biedt een enorme variëteit aan gerechten in buffetstijl en is perfect voor een heerlijk ontbijt of een informele lunch. Uniek is het ruime achterdek, waar u ‘al fresco’ kunt genieten van uw maaltijd. In de avond heet de Grand Dining Room u van harte welkom.

OC-A-Toscana-Architecture-7_2024-04-10_11-58-52.jpg
OC_Grand Dining Room_Tuna.jpg_2024-04-10_12-02-09.tif

En wat dacht u van de vier specialiteitenrestaurants, allemaal inbegrepen in de reissom.

 

U kunt kiezen voor het Aziatische Red Ginger, de Franso Bistro Jacques Pépin, het steakhouse Polo Grill of het sfeervolle Italiaanse specialiteitenrestaurant Toscane. De Barista voorziet u van een heerlijke cappuccino of espresso, terwijl u geniet van een prachtig uitzicht.

De ruime hutten en suites van Oceania Cruises zijn luxueus, comfortabel en sfeervol ingericht en voorzien van alles wat u nodig heeft.

OC_O_Concierge_Level Veranda_Stateroom-1_2024-04-10_12-09-47.jpg

Reisroute & programma

3 september 2024: Milaan - Piëmonte 

In de ochtend verzamelen we op de luchthaven Schiphol voor de vliegreis met KLM om 08.30 uur. Om 10.00 uur zijn we al op de luchthaven van Milaan, waar de bus op ons staat de wachten. Er wacht ons een prachtige rit door het prachtige Italiaanse landschap naar het betoverende Piemonte, waar de zonovergoten wijngaarden en glooiende heuvels samensmelten tot een waar paradijs voor wijnliefhebbers. Ontdek de rijke traditie en ongeëvenaarde smaken van deze prachtige Italiaanse wijnstreek, waar elke fles een verhaal vertelt en elke druif een ode is aan de passie voor wijn. Om meteen in de goede sfeer te komen, brengen we een bezoek aan wijndomein Manzone in Monforte d’Alba. Barbera, Nebbiolo en Barolo, dat zijn de klinkende namen van de wijnen die hier gemaakt worden en wij gaan ermee kennismaken. Uiteraard smaken deze wijnen nog beter indien we ze genieten bij de heerlijke Italiaanse streekgerechten, die op ons programma staan. Na ons bezoek wordt het tijd om onze herberg op te zoeken, nou ja, herberg, het is een 18-eeuwse landhuis, Palazzo Righini genaamd. U stapt de tijd van prachtige architectuur en charme binnen. In de avond genieten we van de gastronomische hoogstandjes (van lokale ingrediënten) in het restaurant van het Palazzo. En zo zal de zon ondergaan en zijn we aan onze culinaire reis begonnen…

4 september 2024: Piëmonte-Monaco, vertrek uit de haven 21.00 uur

Een heerlijk Italiaans ontbijt op een prachtige plek is een goed begin van de dag, we nemen er even goed de tijd voor om daarna weer in onze privé-bus te stappen voor de rit van 2 à 3 uurtjes naar de haven van Monaco. Onderweg kunt u genieten van prachtige uitzichten en onderweg lasten we een korte stop in. Rond 12.30 uur arriveren we op de pier in Monaco waar de Rivièra aangemeerd ligt. Aan boord kunnen we genieten van het ‘welcome-aboard’-buffet en onze weg vinden aan boord van dit sfeervolle schip! In de avond kunnen we genieten van ‘The finest cuisine at sea’ waar Oceania bekend om staat terwijl de Rivièra de trossen los gooit om te beginnen aan een fantastische cruise in de Mediterrane wateren.

5 september 2024 Livorno (Toscane) 08.00-20.00 uur

In de vroege ochtend leggen we aan in Livorno, de poort naar Toscane. Onze bus staat klaar en brengt ons naar de wijngaarden van Bolgheri. Wanneer je door de kronkelende paden van Wijngoed Bolgheri wandelt, word je omringd door een aura van elegantie en authenticiteit. Het statige landgoed, met zijn rustieke architectuur en charmante wijnkelders, ademt een tijdloze schoonheid. De wijnen van Bolgheri, verankerd in een eeuwenoude traditie en doordrenkt met een eigentijdse passie voor perfectie, zijn gemaakt van zorgvuldig gekozen druiven, die goed gedijen onder de gulle zon.  Hier, te midden van de heuvels en wijngaarden, brengen ervaren wijnmakers het beste van Toscane samen in elke fles.

6 september 2024 Civitavecchia, nabij Rome, 08.00-20.00 uur

Langs de Italiaanse kust zijn we zuidwaarts gevaren en komen we aan in de regio rond Rome. Dat hier ook fantastische wijngoederen hun domicilie hebben, zal u niet verbazen. Per bus reizen we naar het wijngoed Tenimenti Leone. Het wijngoed gelegen in het prachtige Umbrië en vormt een oase van wijnpracht in de schaduw van het eeuwige Rome. Te midden van de glooiende heuvels en schilderachtige landschappen, brengt Tenimenti Leoni de eeuwenoude wijntradities van de regio tot leven. De wijngaarden worden gekoesterd door de zonovergoten dagen en koele nachten.

7 september 2024 Ajaccio, Corsica, 09.00-18.00 uur

Langs de Italiaanse kust zijn we zuidwaarts gevaren en komen we aan in de regio rond Rome. Dat hier ook fantastische wijngoederen hun domicilie hebben, zal u niet verbazen. Per bus reizen we naar het wijngoed Tenimenti Leone. Het wijngoed gelegen in het prachtige Umbrië en vormt een oase van wijnpracht in de schaduw van het eeuwige Rome. Te midden van de glooiende heuvels en schilderachtige landschappen, brengt Tenimenti Leoni de eeuwenoude wijntradities van de regio tot leven. De wijngaarden worden gekoesterd door de zonovergoten dagen en koele nachten.

8 september 2024 Marseille, 08.00-19.00 uur

Marseille een grote, eeuwenoude stad met een levendige energie tussen de pastelkleurige gevels, biedt ons de mogelijkheid kennis te maken met de prachtige streek Provence. Bekend van de prachtige stranden, rode heuvels, geur van lavendel en niet te vergeten de wijn. Hier worden heerlijk verkoelende rosé’s in ‘vijftig tinten oranje-roze’ gemaakt en daar gaan we uiteraard mee kennis maken op één van de befaamde wijngoederen van wereldnaam. Het programma blijft nog even een verrassing, maar zal de tijdloze schoonheid van deze streek en stad alle eer aan doen.

9 september 2024 Port Vendres, 08.00-18.00 uur

Als we westwaarts richting Spanje varen, is één van de laatste Franse havens nabij de Spaanse grens  Port Vendres, zeer geliefd bij zeilers en culinaire liefhebbers. Hier zullen we met de chef-kok van de Rivièra op pad gaan naar een lokale markt om alles te horen over de ingrediënten die in de keuken van de Rivièra worden gebruikt. Ook zullen we samen met de chef inkopen doen om later aan boord in het Culinary Art Center heerlijke gerechten te bereiden, onder leiding van de chef. Van de bereide gerechten gaan we uiteraard ook zelf genieten!
 

10 september 2024 Palma de Mallorca, 08.00-19.00 uur

Vandaag kunnen we ontspannen op het prachtige Spaanse eiland Mallorca. Dit is een vrije dag, die u naar eigen voorkeur kunt invullen. Misschien brengt u een bezoek aan de kathedraal of struint u door de pittoreske straatjes van de oude stad met de vele winkeltjes en terrasjes. U kunt ook een excursie boeken of juist genieten van rust en ruimte aan dek.

11 september 2024 Barcelona, aankomst 08.00 uur, ontscheping

Na het ontbijt nemen we afscheid van de prachtige Rivièra. Onze reis is nog niet ten einde, we gaan vandaag genieten van een mooie dag in het heuvelachtige achterland van Barcelona, waar de Cava gemaakt wordt, de Spaanse equivalent van de Champagne. Uiteraard bezoeken we hier een producent en staat er een overheerlijke lunch op het programma, deze keer met Spaanse specialiteiten. In de late namiddag brengt onze bus ons naar de luchthaven van Barcelona voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Begeleiding aan boord

Cruise-specialist Clara Gruben

Clara is al ruim 27 jaar cruise-specialist en dat sinds 2019 met haar eigen Clara’s Choice. Ze doet niets liever dan gasten adviseren aangaande hun cruisewensen en alles vóór en tijdens de cruise tot in de puntjes te organiseren. Regelmatig begeleidt zij kleinschalige groepsreizen over de hele wereld.

Clara Gruben
Tjeerd Dijkstra Vinoloog

Vinoloog en wijnspecialist Tjeerd Dijkstra


Tjeerd had al vroeg interesse in wijn en alles wat daarmee te maken heeft. Hij specialiseerde zich na het slijtersvakdiploma in wijn en is nu ruim 30 jaar vinoloog en sommelier. Gastheerschap en het geven van wijncursussen zijn hem op het lijf geschreven.

Clara en Tjeerd organiseerden eerder diverse wijnreizen in Frankrijk, Italië, Griekenland en Spanje.

Huttenaccommodatie Riviera

Hut Riviera - Oceania Cruises
Hut Riviera - Oceania Cruises
Hut Riviera - Oceania Cruises

Buitenhut (raam) 22m2 

Balkonhut /Conciergehut 26 m2

Penthouse Suite 39 m2

Alle hutten zijn voorzien van een kingsize bed of twee aparte bedden (naar voorkeur) en een zitgedeelte met schrijftafel en stoel. Privé badkamer voorzien van grote, zachte handdoeken. Er is voldoende bergruimte in de lades en kasten. Een kluisje is in elke hut aanwezig. In de kast liggen badjassen en slippers voor u klaar. Elke hut heeft een minibar, gevuld met frisdranken en vruchtensappen.

De Concierge Class hutten hebben als extra concierge service, een fles champagne die bij aankomst voor u klaar staat, voorrang bij het reserveren van de restaurants en exclusieve toegang tot de lounge, waar hapjes en drankjes voor u klaar staan en u de kranten kunt lezen.

De Penthouse Suites hebben daarnaast extra ruimte (1,5 keer een balkonhut of concierge class hut) met (naast een zithoek) een eigen zitje met hoge tafel en een grote inloopkast.
 

Prijzen

Mis deze kans niet!

 

Reissom bij een tweepersoons stateroom
Vanaf € 5.599 p.p.
(voor een stateroom met privé balkon).

Laatste hutaccommodaties:
Stateroom met privé balkon € 5.599 p.p.

Penthouse Suite met privé balkon VOL
Binnen- en buitenhutten VOL
(bij tweepersoonsbezetting, eenpersoons tarieven op aanvraag)

Stuur een bericht en we bespreken de mogelijkheden. 

 

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij voor deze exclusieve wijncruise!

Inbegrepen:

  • Vliegreis Amsterdam-Milaan en Barcelona-Amsterdam, inclusief 23 kg ruimbagage

  • Busreis naar Piëmonte, excursie wijngoed Manzano, lunch

  • Diner, overnachting en ontbijt in Palazzo Righini

  • Verblijf in de geboekte hut- of suite op basis van volpension

  • Dineren in de Grand Dining Room of één van de specialiteitenrestaurants zonder bijbetaling

  • Een ruime selectie aan wijnen, internationale biersoorten en champagne tijdens lunch en diner aan boord

  • Wijnen, bier, cocktails, gedistilleerde dranken en likeuren in alle bars, restaurants en lounges aan boord

  • Frisdranken, vruchtensappen en alle koffiespecialiteiten aan boord

  • Wifi aan boord

  • Excursie naar wijngoed Bolgheri in Toscane (vanuit Livorno)

  • Excursie naar wijngoed Tenimente Leone (vanuit Civitavecchia, nabij Rome)

  • Excursie naar de heuvels en bergachtige regio in het achterland van Ajaccio

  • Wijnproeverij van Corsicaanse wijnen, kazen en charcuterie

  • Excursie in het teken van de Provence en haar befaamde rosé-wijnen

  • Excursie met de chef naar de markt en vervolgens kookles in het Culinary Art Center (het programma van de dag in Port Vendres en de dag in Palma de Mallorca kan nog omgedraaid worden, al naar de beschikbaarheid van de chefkok van de Rivièra)

  • Excursie naar de cava-streek nabij Barcelona en vervolgens transfer naar de luchthaven van Barcelona

  • Reisbegeleiding van cruise-specialist Clara Gruben en vinoloog Tjeerd Dijkstra

  • De fooien voor de voltallige bemanning aan boord zijn vooruitbetaald en inbegrepen in de reissom

De excursies zijn afwisselend een volle dag of een ruime halve dag. Lunch is afwisselend bij de wijndomeinen of aan boord. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen, mede vanwege de oogsttijd in september.
 

Clara’s Choice berekent geen reserveringskosten. De verplichte kosten zijn de bijdrage aan het Calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking en de bijdrage aan het SGR Stichting Garantiefonds Reisgelden van € 5,00 per persoon.

bottom of page